Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt

Print recept

  • 2 personen
  • 30 minuten voorbereiden
  • 60 minuten bereiden
  1. Was de linzen.
  2. Schil het stuk gember en rasp het.
  3. Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd het blad apart.
  4. Breng de linzen met de gember en de koriandersteeltjes in 200 ml water aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
  5. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat de dahl zacht koken en roer goed tot de linzen uit elkaar vallen.
  6. Pel de uien en snijd ze in snippers.
  7. Schrap de wortel, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakken.
  8. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  9. Maak de peper schoon, verwijder pitjes en snijd de peper in reepjes.
  10. Fruit de uien in de olie met de garam masala, het komijnzaad en korianderzaad. Pers de knoflook erboven. Voeg de wortel, zoete aardappel en peper toe met een paar
    lepels water en stoof dit in ca. 5 minuten gaar.
  11. Knip de korianderblaadjes klein. Roer een deel door de yoghurt.
  12. Schep aan tafel de groente en wat korianderyoghurt op de dahl en strooi er nog wat koriander over.

Bron: Veggipedia

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten