Stamppot met spinazie

Print recept

  • 4 personen
  • 30 minuten bereiden

Smullen voor het hele gezin met deze kleurrijke stamppot met spinazie en cherrytomaatjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de 400 gram gehakt, 3 eetlepels mosterd, 1 ui, teen knoflook en 1 eetlepel olie in de keukenmachine en draai dit tot een fijn mengsel (of kneed met de handen). Je kunt nu ongeveer 20 kleine gehakt balletjes draaien en in een ovenschaal leggen. Bak de gehaktballetjes 20 minuten op 200 graden in de oven.
  3. Schil de aardappels en breng deze aan de kook, laat ze koken tot deze zacht zijn en giet ze af.
  4. Snijd de tomaatjes door de midden en de appels en 1 ui in kleine stukjes. Bak de ui, appel en tomaat in een eetlepel olie, tot de appels zacht zijn en de tomaatjes uit elkaar vallen.
  5. Gebruik nu de keukenmachine weer of een stamper en pureer de aardappels met 1 eetlepel mosterd en een eetlepel olijfolie.
  6. Voeg daarna de rauwe spinazie en gesneden bieslook toe en stamp dit goed door elkaar.
  7. Schep de stamppot op en garneer deze met het ui- tomaat mengsel. Gehaktballetjes erbij serveren op een spiesje.

Let op dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Maak dus iets meer dan het recept voor vier volwassenen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten