Bloemkoolpizza

Print recept

  • 20 minuten voorbereiden
  • 40 minuten bereiden
  1. Kook de bloemkool in een ruime pan 8 minuten voor.
  2. Giet de bloemkool goed af, laat de roosjes afkoelen en maal ze in een keukenmachine of blender tot fijn kruim.
  3. Doe het bloemkoolkruim in een schone theedoek en wring deze goed uit. Er komt namelijk nogal wat vocht vrij. Pers je dit er niet uit, dan wordt je bodem vochtig en niet gaar.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Meng de bloemkool in een ruime kom met het ei, de geraspte parmezaanse kaas, de oregano en (naar smaak) peper en zout.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het bloemkoolmengsel over de bakplaat.
  7. Zorg ervoor dat je een dunne en egale bodem van ongeveer 25 centimeter in omvang maakt. Je kunt hiervoor het beste de bolle kant van een lepel gebruiken.
  8. Bak de bodem in 30 minuten gaar en goudbruin.
  9. Haal de bodem uit de oven en beleg deze nu met de ingrediënten naar jouw keuze. Bak de pizza daarna nog 10 minuten af.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten