Chef Het Samen

Wow, hier worden we vrolijk van! Met Chef Het Samen laten kinderen zien hoe cool het is om te koken met groente.

Chef het samen betrekt kinderen actief bij het dagelijks eten. Zo leren zij de groente kennen en tegelijkertijd ook koken.
Ze maken kookvlogs waarbij ze alles zelf doen! Want wanneer kinderen samen koken en lol in de keuken maken, blijken ze groente vaak wel lekker te vinden. Je kan op hun eigen YouTube kanaal al leuke video’s zien over hoe zij bijvoorbeeld homemade hummus maken of een zomerse stamppot met frisse rauwkost. Klik hier voor hun YouTube kanaal.

Naast de YouTube-filmpjes heeft Chef Het Samen nu ook een boek ontwikkeld: Chef Het Samen met Tomaat. De eerste in een serie kookboeken, waarmee ze vastgeroeste ideeën over kinderen & groente nog verder op z’n kop zetten. Recepten en how-to foto’s worden afgewisseld door maffe tomaten-weetjes, proefjes, kweek-instructies, korte strips, serieuze info en kooktechnieken. Niet alle recepten bestaan alleen uit tomaat; ze combineren uitgebreid met andere groentesoorten. Daarnaast staat er in het boek ook van alles dat niet in de youtube-filmpjes aan bod komt.

Bij het maken van dit boek spelen kinderen uiteraard weer een een actieve rol. Zo helpen ze mee bij de recept-ontwikkeling (veel testen en proeven!) en krijgen ze bij een ‘tomaten-college’ op school de vraag hoe zij tomaten cool voor andere kinderen zouden maken. Met hun schetsen, feedback en ongezouten commentaar worden de recepten, ideeën en schrijfsels van Chef Het Samen met Tomaat verbeterd en is er een supertof boek van de pers gerold.

Ben jij benieuwd hoe het boek van Chef Het Samen geworden is? Bestel dan hier een boek!

Vind je dit een leuk blog? Deel het blog met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op blog

Alle blogs
Blog jij met ons mee?

Blog jij met ons mee?

Bij Groentehelden zijn we altijd op zoek naar groente inspiratie. Heb jij een lekker recept of een handige groente tip? Deel het dan met ons!

Word ook een Groenteheld!