De lekkerste tomaten, ook in de winter

We eten allemaal graag de lekkerste tomaten. Vroeger, heel lang geleden, was de tomaat een echt seizoensproduct die in de zomer op z’n best was. Maar wisten jullie dat onze telers ook in de winter de sappigste tomaten telen? In Nederland, maar ook in de wat meer zonnige gebieden zoals Portugal en Tunesië.

Een tomaat heeft veel (zon)licht en warmte nodig om te groeien. Op deze manier smaakt hij namelijk het lekkerst! In Nederland zijn de winters relatief koud en is er niet genoeg zonlicht beschikbaar. Tijdens de winter kunnen tomaten hier dan ook alleen groeien met behulp van kunstlicht. In een kas waar de temperatuur geregeld kan worden.

Om niet alleen gebruik te maken van kunstlicht tijdens de winter telen we ook in het buitenland. Zo zijn onze telers bijvoorbeeld neergestreken in Spanje, Portugal, Tunesië en Marokko. Om daar de smakelijkste tomaten te telen volgens de Nederlandse kwaliteitsstandaarden én ook wat terug te doen voor de lokale bevolking. Zo is onze teler Desert Joy met de locatie in Tunesië de eerste Fairtrade-gecertificeerde tomatenproducent ter wereld.

Of de tomaten nu uit de Nederlandse kassen komen of uit het buitenland: de smaak is even goed. Al onze telers zetten zich elke dag met veel passie in voor de mooiste producten. Met aandacht voor het milieu en de omgeving. Er wordt efficiënt omgegaan met water en energie en wordt er zoveel mogelijk hergebruikt. Niets gaat verloren. Zo zorgen we ervoor dat iedereen 365 dagen per jaar kan genieten van de lekkerste tomaten!

Vind je dit een leuk blog? Deel het blog met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op blog

Alle blogs
Blog jij met ons mee?

Blog jij met ons mee?

Bij Groentehelden zijn we altijd op zoek naar groente inspiratie. Heb jij een lekker recept of een handige groente tip? Deel het dan met ons!

Word ook een Groenteheld!