Een vegetarische kerst was nog nooit zo lekker

Vergeet een witte kerst. Tegenwoordig gaan we massaal voor een groene kerst. Of beter gezegd, een groente kerst. Want ook tijdens het kerstdiner zetten we steeds vaker een vegetarische maaltijd op tafel. Zonder vlees, maar boordevol met de lekkerste groenten. En dat een vegetarisch kerstdiner verre van saai is, dat bewijzen onderstaande kerstrecepten maar al te goed. Zo wordt het voor mens en dier een merry christmas.

Vegetarische broccolischotel uit de oven
Deze sterrenmaaltijd maak je in een handomdraai klaar. Koolhydraatarm en een feestelijke toevoeging aan ieder kerstdiner. Heb je geen stervormige koekjesuitsteker? Ren dan snel even naar de supermarkt, want je zult zien dat je het gerecht daarmee helemaal afmaakt!

Recept

Beef Wellington, maar dan net even anders
Een kerst klassieker in een vegetarisch jasje. Dat is deze Biet Wellington. Het vlees is vervangen door bietjes, maar de rode kleur is gebleven. Een lust voor het oog. Niets zeggen en zelfs de meeste fervente vleeseter zal zijn vingers erbij aflikken ;-)

Recept

Een beetje witte kerst
Geen vegetarisch (kerst)diner zonder witlof. Een ware alleskunner die altijd tot zijn recht komt. Zeker gevuld met heerlijke smaakvolle grotchampignons zijn deze witlofpakketjes een cadeautje voor op tafel.

Recept

Ui-smijter van kerstavond
Iedereen kent de wereldberoemde Tarte Tatin. Deze omgekeerde appeltaart is naar verluidt per ongeluk ontdekt door de gezusters Tartin. De ontwikkelingen staan niet stil en dus is er nu een kerstavond variant met sjalotten. Heerlijk als hoofdgerecht of als hartig dessert.

Recept

Vind je dit een leuk blog? Deel het blog met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op blog

Alle blogs
Blog jij met ons mee?

Blog jij met ons mee?

Bij Groentehelden zijn we altijd op zoek naar groente inspiratie. Heb jij een lekker recept of een handige groente tip? Deel het dan met ons!

Word ook een Groenteheld!