Fairtrade tomaten

Verantwoorde tomaten uit de woestijn van Tunesië

Wie had gedacht dat de Tunesische woestijn een voedingsbodem zou zijn voor smaakvolle tomaten? En toch worden hier sinds juni 2014 de lekkerste tomaten geteeld. Tomaten houden namelijk van zon, en dat is er in Tunesië volop. Door het warme klimaat kunnen de tomaten optimaal groeien en zijn ze het hele jaar door beschikbaar.
De tomaten uit Tunesië zijn niet alleen erg lekker, maar ook verantwoord. De tomaten worden namelijk volgens het Fairtrade principe geteeld met aandacht voor mens en milieu. Dit houdt in dat er geïnvesteerd wordt in diverse initiatieven om de leefomgeving van de lokale bevolking te verbeteren.
Zo worden er banen gecreëerd om mensen een kans te geven op sociale en economische ontwikkeling. Ook wordt er gewerkt aan de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Gelijke kansen voor iedereen. Dat uit zich ook in een goed salaris en prettige werkomstandigheden.
Om ook iets terug te doen voor het milieu worden er bomen geplant. Zo wordt er niet alleen gebruik van de natuur, maar krijgt zij ook iets terug. Meer informatie over Fairtrade tomaten is te vinden op fairtradetomaten.nl.

Twee leuke weetjes vanuit ‘Desert Joy’, de tuin in Tunesië

Zelfs te warm voor hommels
Het is de laatste weken erg warm, zo warm dat zelfs het
hommelvolk niet actief genoeg is. Om de hommels te laten vliegen
hebben we grote kuilen gegraven om het hommelvolk in de kast
koel te houden. We gooien er zelfs dagelijks ijs van de lokale visboer
bij om het nog wat kouder te maken. En het werkt :)

Sport
Er is niet veel vermaak in het zuiden van Tunesie. Er is daar ook geen geld voor. Sport is gezond en leuk voor iedereen. Het is goed om dit te stimuleren, in het bijzonder voor kinderen en vrouwen; het is niet gebruikelijk in deze cultuur dat vrouwen kunnen sporten. Desert Joy sponsort daarom voetbal en tennis. En heeft zijn eigen tennisteam dat 1x in de week samenkomt met veel pret.

Vind je dit een leuk blog? Deel het blog met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op blog

Alle blogs
Blog jij met ons mee?

Blog jij met ons mee?

Bij Groentehelden zijn we altijd op zoek naar groente inspiratie. Heb jij een lekker recept of een handige groente tip? Deel het dan met ons!

Word ook een Groenteheld!