Gezond picknicken met de kids

Het is alweer hartje zomer, waardoor er vele lekkere dagen aankomen. Goede reden voor een picknick! Met deze tips van Jasper Alblas maak jij een picknickmand klaar die zowel lekker als gezond is!

Bron Jasper Alblas

1. Meloenhapje
Pak een leuk, gekleurd rietje. Schil dan drie verschillende soorten meloen. Snijd er rondjes of blokjes uit en doe ze aan het rietje, zodat je een fruitig hapje van verschillende soorten meloen hebt. Snijd het vlak voordat je gaat, want de vitamine C vervliegt snel zodra het is blootgesteld aan de lucht. Stop het dus meteen in een tupperware bakje en in de koelbox.

2. Fruit- en groentesalades
Niks is zo verfrissend als een heerlijke fruitsalade op een warme dag. Maak daarom een fruitsalade met veel soorten vers fruit, zoals druiven, bessen, aardbeien, appel, banaan, peer, kiwi, enzovoort. Ook voor de fruitsalade geldt dat het belangrijk is om het meteen in de koelbox te stoppen.
Natuurlijk kun je ook wat bekertjes vullen met snackgroente. Snoeptomaatjes in verschillende kleuren, felgekleurde mini paprika en sappige boosty bite komkommers doen het altijd goed!

3. Lekkere, gezonde drankjes
Laat de suikerrijke limonades thuis en neem lekker fris water mee, of kies voor water met een smaakje. Je kunt bijvoorbeeld één komkommer in de lengte in dunne plakjes snijden en drie limoenen in plakjes snijden, en deze vervolgens twee uur in een karaf met water laten intrekken. Na twee uur smaakt je water heerlijk vers en zomers, en zit het vol vitamines. Pers daarnaast sinaasappels en maak smoothies. Bewaar dit drinken in thermoskannen, dan blijft het lekker koel. Het ziet er misschien niet zo leuk uit, maar je kan ook leuke gekleurde plastic glaasjes meenemen, zodat je drinken er alsnog zomers uitziet zodra je het inschenkt.

4. Bakjes en koelboxen
Als het warm is, is het van belang om het eten goed te bewaren. Deze picknick bevat veel verse hapjes, verpak deze in goed afsluitbare bakjes en leg ze in een koelbox met koelelementen. Ga je picknicken met veel mensen, neem dan gerust een tweede koelbox mee. De bederfelijke producten blijven zo’n 1,5 a 2 uur goed.

5. Vochtige doekjes
Kinderen maken alles vies. Na het spelen, is het vies als ze meteen daarna met hun zanderige, modderige handen gaan eten. Neem daarom vochtige doekjes mee, zodat de handjes even kunnen worden schoongemaakt wanneer nodig.

Vind je dit een leuk blog? Deel het blog met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op blog

Alle blogs
Blog jij met ons mee?

Blog jij met ons mee?

Bij Groentehelden zijn we altijd op zoek naar groente inspiratie. Heb jij een lekker recept of een handige groente tip? Deel het dan met ons!

Word ook een Groenteheld!