Gezonde snacks voor onderweg

Met deze 9 tips van Mind Your Feed heb jij de lekkerste en beste snacks voor jou en je kinderen onderweg!

Bron Mind Your Feed

 1. Rauwkost
  Wanneer je komkommer, wortel, paprika en tomaatjes klein snijdt, zijn ze heerlijk als snack of als lunch.
 2. Fruit
  Appels en bananen zijn lekker, snel en gemakkelijk onderweg. Ook ander snoepfruit is lekker om mee te nemen, denk hierbij aan druiven, blauwe bessen en gedroogd fruit zoals rozijnen en abrikozen.
 3. Smoothies
  Vooral bij het vroeg vertrekken kan een smoothie een lekker en gemakkelijk ontbijt zijn! Denk hierbij aan een spinazie- of bleekselderijsmoothie.
 4. Water
  Om onderweg genoeg te drinken is het fijn om water mee te nemen. Omdat alleen water nogal kan gaan vervelen, is het lekker om af en toe wat in het water te doen, zoals schijfjes citroen, munt of frambozen. Ook een thermofles thee is altijd een goed idee, zeker als het wat minder weer is.
 5. Noten
  Noten zijn een goede snack voor echte trek. Wanneer iedereen van alle soorten noten houdt, is het leuk om een bakje met een mengsel te maken. Denk hierbij aan walnoten, paranoten, amandelen en cashewnoten bijvoorbeeld.
 6. Snackrepen
  Deze repen kun je zelf van te voren maken, of zijn vaak in een supermarkt of natuurwinkel te vinden. Dit is heel gemakkelijk (ook om te maken) en vult enorm! Goed voor de grote trek dus!
 7. Wraps
  In plaats van een gesmeerd broodje, is een goed gevulde wrap ook enorm lekker om mee te nemen. Hiervoor zijn online heel veel verschillende recepten te vinden, maar je kunt je wrap natuurlijk beleggen met wat jij zelf lekker vindt!
 8. Koek
  En nee dan geen pak stroopwafels of gevulde koeken, maar lekkere (zelfgemaakte) eierkoeken en ontbijtkoek. Maar ook rijstwafels zijn een lekker tussendoortje.
 9. En natuurlijk een zakje snoep
  Wanneer je op vakantie gaat hoort dit er natuurlijk wel een beetje bij, om mee af te wisselen met alle andere tussendoortjes!

Vind je dit een leuk blog? Deel het blog met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op blog

Alle blogs
Blog jij met ons mee?

Blog jij met ons mee?

Bij Groentehelden zijn we altijd op zoek naar groente inspiratie. Heb jij een lekker recept of een handige groente tip? Deel het dan met ons!

Word ook een Groenteheld!