Groentechips als gezonde en verantwoorde tussendoortjes!

Dat chips niet zo gezond zijn dat weten we allemaal. Althans, niet als ze uit de frituur komen! Maar wist je dat je ook een gezonde variant van chips hebt?

Zo heb je bijvoorbeeld groentechips die je kunt maken van onder andere biet, pastinaak, winterwortel, zoete aardappel, koolraap en ja, zelfs boerenkool. Begin je al trek te krijgen? Goed nieuws, want je kunt ze makkelijk zelf maken! In dit blog lees je hoe je thuis heerlijke en gezonde groentechips maakt. Hier een recept voor groentechips van pastinaak, wortel, rode biet en aardappel (2 personen):

Ingrediënten:

  • 1 Zoete aardappel (rauw)
  • 1 Pastinaak (rauw)
  • 1 Rode biet (rauw)
  • 1 Winterwortel (rauw)
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Paprikapoeder (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snijd de gewenste groenten in dunne plakjes. Een mandoline is hiervoor erg handig, maar een anders kun je ook een kaasschaaf of dunschiller gebruiken.

3. Giet een klein scheutje olijfolie in een kom en schep de plakjes groenten er doorheen.

4. Pak een vel bakpapier, leg de plakjes groenten verspreid over het vel en plaats deze vervolgens op een bakplaat. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar niet aanraken of overlappen.

5. Pak vervolgens een velletje keukenpapier en dep daarmee de plakjes totdat deze goed droog zijn.

6. Bestrooi de plakjes met een snufje (zee)zout.

7. Leg de bakplaat in de oven en laat de chips circa 20 minuten in de oven. Houd de chips na 15 minuten wel goed in de gaten, want het kan heel snel gaan! Ook kun je een vel bakpapier op de chips leggen als je merkt dat de randen te bruin worden.

8. Laat de groentechips even afkoelen voor het beste (en lekkerste) resultaat.

9. Strooi eventueel nog een klein snufje (zee)zout over chips of zoet ze aan met een beetje paprikapoeder.

Je kunt de groentechips circa één week bewaren in een luchtdichte verpakking. Eet smakelijk! Heb je zelf nog handige tips om groentechips te maken? Laat het ons weten in de comments!

Vind je dit een leuk blog? Deel het blog met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op blog

Alle blogs
Blog jij met ons mee?

Blog jij met ons mee?

Bij Groentehelden zijn we altijd op zoek naar groente inspiratie. Heb jij een lekker recept of een handige groente tip? Deel het dan met ons!

Word ook een Groenteheld!