Groentehelden on tour

Pien uit Tunesië stond met onder andere haar Fairtrade tomaten op de Grüne Woche in Berlijn.

Healthy Heroes op de Grüne Woche in Berlijn.

De internationale Grüne Woche vindt ieder jaar (en dat zijn er al ruim 80!) in januari plaats in Berlijn. Een uniek internationaal evenement van de levensmiddelenindustrie, de landbouw en de tuinbouw. Boeren en producenten uit de hele wereld gebruiken de Grüne Woche als afzet- en testmarkt voor hun mooie producten, maar de beurs wordt ook gebruikt voor imagebuilding.

Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie organiseert tijdens de Grüne Woche een Holland paviljoen. En daar wordt eer aan gedaan, wat zag dat er prachtig uit! Een typisch Nederlands wolkendek sierde het plafond, de molen draaide, schilderijlijsten van 9×4 meter waar alleen maar kleurrijke Kalanchoës en Gerbera’s sierden (waar gegarandeerd de meeste selfies zijn gemaakt) en de veelzijdige Hollandse band ‘Kleintje Pils’ die er zo af en toe een feestje van maakte.

En tussen de kalfshamburgers, klompenmaker, peren, geitenkaas en varkenswangetjes stond Healthy Heroes met gezonde verse groenteproducten! De boodschap was het overbrengen dat Nederlands product lekker, schoon en gezond is, met aandacht voor mens en milieu. Door innovaties te laten proeven, Fairtrade tomaten, het bruin gekleurde tomaatje Pomo Marrone, Petit sweet en andere veelzijdige smaakvolle vruchtgroenten zoals Vitapep, de snackpaprika, en Boosty Bites, de minikomkommer, liep het storm bij Healthy Heroes!

Daarbij opgeteld het niet aflatende enthousiasme van het team van Healty Heroes maakte dat het altijd druk was op de stand. Met alleen maar positieve reacties van de bezoekers! Dan mag je trots zijn op de producten die door Nederlanders worden geproduceerd. Hoewel het fenomeen ‘wassserbombe’ toch nog eens in relatie werd gebracht (hoe hardnekkig) is er 100% vertrouwen dat als de klant het product proeft, hij/zij dit nooit meer zal zeggen!

Tot 10 jaar geleden was de Tuinbouwsector redelijk onbekend voor mij. Nog steeds voel ik me vaak een leek. Maar de professionaliteit, de enorme inzet, de dynamiek, de competitie, het ondernemerschap, de kracht (ook economisch!) die uitgaat van deze sector is enorm! Dat deze sector in het verleden zichzelf niet in de schijnwerpers heeft gezet, misschien wel om de juiste focus te houden maar ook door de nuchtere harde werker te zijn, is ten onrechte. Blij te zien dat Healthy Heroes, de Grüne Woche, het Ministerie van EZ en vele anderen zich inzetten en een platform bieden om de boodschap over te brengen. Het lijkt me dat de helden die deze toonaangevende vruchtgroenten produceren, de helden die deze gezonde producten eten, niet heel gewoon zijn. Maar heel bijzonder. Bijzonder gewoon!

Vind je dit een leuk blog? Deel het blog met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op blog

Alle blogs
Blog jij met ons mee?

Blog jij met ons mee?

Bij Groentehelden zijn we altijd op zoek naar groente inspiratie. Heb jij een lekker recept of een handige groente tip? Deel het dan met ons!

Word ook een Groenteheld!