Omgaan met water in de kassen

Vandaag is het een bewolkte regenachtige dag. Niet echt een mooie dag om buiten te spelen of erop uit te trekken, maar ideaal weer om de waterbassins naast de kassen te vullen!

In de kassen, waar onder andere tomaten, paprika’s en komkommers geteeld worden, is er natuurlijk water nodig om de planten te laten groeien. Het gaat hier niet om een paar liter water maar om miljoenen liters! Gemiddeld is er per hectare (100m bij 100m) 15.000.000 tot 20.000.000 liter water nodig voor de teelt.

Door deze grote aantallen is het van groot belang dat telers zuinig omgaan met water. Dit doen de telers op verschillende manieren. Eén daarvan is het regenwater opvangen in grote waterbassins. Deze waterbassins staan dicht bij de kassen en vangen het hele jaar door regenwater op. Na het opvangen wordt het water gefilterd en gebruikt in de kas.

In de kas zelf wordt ook zuinig omgegaan met water. De planten krijgen namelijk water en voeding om te groeien. Wat de plant hiervan niet gebruikt wordt opgevangen in een tank. Dit water wordt gezuiverd en weer aangevuld met voeding om te hergebruiken. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt al het water en gaat er zo min mogelijk verloren.

Bekijk snel het filmpje over het watergebruik in de kassen!

Vind je dit een leuk blog? Deel het blog met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op blog

Alle blogs
Blog jij met ons mee?

Blog jij met ons mee?

Bij Groentehelden zijn we altijd op zoek naar groente inspiratie. Heb jij een lekker recept of een handige groente tip? Deel het dan met ons!

Word ook een Groenteheld!