Verhoog de weerstand van je kind met paprika

Het immuunsysteem van een kind beschermt het lichaam tegen invloeden van buitenaf. Dit immuunsysteem is nog in ontwikkeling, waardoor hij of zij in de winter eerder last kan krijgen van kwaaltjes dan volwassenen. Ouders dienen erop toe te zien dat het afweersysteem van hun kind in goede staat verkeert. De consumptie van paprika kan daarbij helpen.

Bron www.groentenet.nl/groenten/nieuws/verhoog-weerstand-kinderen-met-paprika/

Dat laat het GroentenFruit Bureau weten in het kader van de campagne ‘Tijd voor Paprika’. “Op natuurlijke wijze kun je je kind weerbaarder maken tegen een verlaagde weerstand. Naast een goede nachtrust en naar buiten gaan, is voor voeding een belangrijke rol weggelegd. Zo ondersteunt vitamine C het immuunsysteem en verhoogt het de weerstand van je kind. Door kleine veranderingen in het dagelijkse eetpatroon van je kind, kun je zorgen dat jouw kind deze winter voldoende vitamine C binnenkrijgt.”

Vitaminebommetjes

Paprika’s zijn echte vitaminebommetjes. Ze bevatten de meeste vitamine C van de meest gegeten groente en fruit in Nederland. Paprika’s bevatten bijvoorbeeld meer dan twee keer zoveel vitamine C als sinaasappels. Daarnaast is paprika een toegankelijke groente die door de zoete smaak en vrolijke kleuren uitstekend geschikt is voor kinderen. Op de campagnewebsite www.tijdvoorpaprika.nl en de bijbehorende Facebookpagina staan gemakkelijke en lekkere paprikarecepten.

Het GroentenFruit Bureau wil middels haar nieuwe Europese campagne ter promotie van paprika ‘Tijd voor Paprika’ moeders met jonge kinderen helpen om op ieder gewenst moment op een gemakkelijke manier een smaakvol en gezond gerecht te maken. De campagne wordt gelanceerd in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De campagne wordt mede gefinancierd met steun van de Europese Unie.

Vind je dit een leuk blog? Deel het blog met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op blog

Alle blogs
Blog jij met ons mee?

Blog jij met ons mee?

Bij Groentehelden zijn we altijd op zoek naar groente inspiratie. Heb jij een lekker recept of een handige groente tip? Deel het dan met ons!

Word ook een Groenteheld!