ViniVega: wijn van paprika en tomaat

De lekkerste paprika’s en tomaten zijn er nu niet alleen om te eten: sinds kort worden ze ook gebruikt als basis voor een bijzondere groentewijn.

Paprikateler Arco Vreugdenhil en tomatenteler Theo van der Kaaij zijn de bedenkers van de paprika- en tomatenwijn en hebben daarmee een echte innovatie te pakken.
ViniVega, zoals de wijn wordt genoemd, is ontwikkeld in samenwerking met Neerlands Wijnmakerij in Bentelo en onderzoekers van Hogeschool Stenden in Leeuwaren. Voor de paprikawijn wordt gebruik gemaakt van gele, rode en oranje paprika’s. De tomatenwijn bestaat uit rijpe trostomaten. Je zou denken dat deze wijn dan ook gekleurd is maar dit is niet het geval. Het vocht en de schil van de tomaten bevatten weinig tot geen kleur waardoor de wijn eruit ziet als alle andere witte wijnen.
Volgens echte kenners passen de beide wijnen goed bij visgerechten of vegetarische gerechten zoals ratatouille.

Vind je dit een leuk blog? Deel het blog met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op blog

Alle blogs
Blog jij met ons mee?

Blog jij met ons mee?

Bij Groentehelden zijn we altijd op zoek naar groente inspiratie. Heb jij een lekker recept of een handige groente tip? Deel het dan met ons!

Word ook een Groenteheld!