Ze doen het op hun eigen manier

CombiVliet (locatie Rilland) heeft twee stagiaires! Deze stagiaires komen van het Odyzee College uit Kloetinge, een onderwijsinstelling voor leerlingen met een psychosociale beperking. Met wat extra tijd en aandacht komen zij helpen met gewaswerkzaamheden in de kas.

De meeste leerlingen van het Odyzee College hebben een autistische diagnose en krijgen daarom speciaal onderwijs op VMBO en HAVO niveau. Voor deze leerlingen zijn rust, voorspelbaarheid en structuur voorwaarden om tot leren te komen. Daar wordt tijdens hun stage bij CombiVliet dan ook extra aandacht aan besteed.

“We zijn enige tijd geleden benaderd of we stageplaatsen konden aanbieden. Natuurlijk hebben we hier eerst goed over nagedacht, want als we iets doen, willen we het wel goed doen! We realiseren ons namelijk dat deze jongeren extra aandacht nodig hebben van ons. Nu hebben we op deze locatie een bedrijfsleider die heel goed met dit soort jongeren om kan gaan, waardoor we hebben besloten ze de mogelijkheid voor een stageplaats aan te bieden, omdat stages over het algemeen niet makkelijk te vinden zijn”, vertelt Hans Bouten (locatiemanager ZeeVliet in Rilland).

Op dit moment heeft CombiVliet twee stagiaires aan het werk, Tjeerd (14) en Julius (16). Zij komen 1 dag per week voor een periode van 4 maanden helpen met gewaswerkzaamheden in de kas.

“De jongens worden goed begeleid door school. Ze werken met een logboek waar ze elke week hun ervaringen in noteren. Tjeerd is al een aantal keer geweest. Julius is net begonnen. Je ziet veel verschil in de ontwikkeling van de jongens. Er zijn dan ook veel verschillende soorten autisme. Ze doen het allebei op hun eigen manier. Ik doe mijn best ze zo goed mogelijk te begeleiden. Vooral duidelijkheid is belangrijk, zodat ze weten wat er verwacht wordt. Eigenlijk geldt dit voor alle mensen die hier werken. Maar deze jongens hebben wat extra aandacht nodig. Ik ben benieuwd hoe ze zich ontwikkeld hebben als de stage afgerond wordt. Ik hoop dat ze hier veel geleerd hebben”, vertelt Jan Neele (Bedrijfsleider ZeeVliet in Rilland.

Vind je dit een leuk blog? Deel het blog met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op blog

Alle blogs
Blog jij met ons mee?

Blog jij met ons mee?

Bij Groentehelden zijn we altijd op zoek naar groente inspiratie. Heb jij een lekker recept of een handige groente tip? Deel het dan met ons!

Word ook een Groenteheld!