Bloemkool nuggets

Print recept

  • 2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bloemkool in grove roosjes en was deze. Laat ze daarna goed uitlekken.
  3. Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine, of snijd de roosjes enorm fijn.
  4. Hak de knoflook en de kruiden fijn en voeg deze bij de bloemkool. Breng dit geheel op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de geraspte kaas, de eieren en 2 handjes broodkruimels toe en meng dit geheel goed door elkaar totdat het mengsel plakkerig aanvoelt. Wanneer het nog erg nat aanvoelt, kun je er nog wat broodkruimels aan toevoegen.
  6. Vorm met natte handen kleine koekjes van het mengsel. Knijp ze iets uit en leg ze op een bakplaat. Het kan kruimelig aanvoelen, maar door de kaas smelt het geheel samen in de oven.
  7. Bak de bloemkool nuggets in 10 minuten af in de oven. Draai ze voorzichtig om en bak ze nogmaals 5 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Serveertip: wanneer je de bloemkool nuggets graag met saus wilt serveren, past ketchup er erg goed bij!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten