Bloemkoolsalade met zoete kerriedressing

Print recept

  • 10 minuten voorbereiden
  • 20 minuten bereiden

Een nieuw recept van onze blogger De man die koken kan.
Soms heb je zin in een wat lichtere maaltijd die ook snel klaar is. Wil je een recept dat ook nog boordevol smaak zit en rijk is aan groenten? Dan is deze snelle salade wat voor jou. Met de frisse dressing, knapperige groente en lekkere zoute spekjes een lekkere afwisseling zo doordeweeks. Ook erg lekker met een stuk robuust brood.

Zet een steelpan met water op het vuur en breng aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 × 1 cm. Kook circa 5 minuten tot de blokjes beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen tot de blokjes lauw zijn.

Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en zet op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak deze tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en zet opzij.

Was de bloemkool en snijd kleine roosjes van de bloemkool (gebruik de steeltjes eventueel in een ander recept). Snijd de cherrytomaten in kwarten en de lente-ui in dunne plakjes.

Doe de yoghurt, gembersiroop en kerriepoeder in een bakje en roer door.

Doe de aardappelblokjes, spek, bloemkool, tomaat en uitjes in een kom en roer de dressing erdoor (of serveer deze apart) en serveer met een lekkere snee brood.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten