Boerenkoolchips

Print recept

  • 20 minuten bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de boerenkoolbladeren. Droog ze goed en snijd de dikke nerf uit het midden van de bladeren. 
  3. Scheur de bladeren in grove stukken.
  4. Neem een bakplaat en leg daar een vel bakpapier op. Doe de boerenkoolbladeren er op.
  5. Besprenkel de bladeren met een beetje olijfolie. Gebruik niet te veel, want ook zonder olie zouden de bladeren krokant worden (de olie zorgt ervoor dat de kruiden beter aan de bladeren hechten).
  6. Strooi er uit de hand wat zeezout, Chinees vijfkruidenpoeder en chilipeper vlokken overheen. Hussel dit met de hand goed door elkaar.
  7. Doe dit 10 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk of de chips goed zijn, hussel ze anders nog even door elkaar en laat ze nog een paar minuten extra in de oven. Zodra ze lekker crispy zijn, zijn ze klaar.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten