Broccoli chips

Print recept

  • 5 minuten voorbereiden
  • 25 minuten bereiden

Zo maak je chips van je broccoli
Een recept van Jasper Alblas

Als je gewend bent om de stengels van broccoli weg te gooien, let dan op. Van broccolistengels kun je namelijk heerlijke chips maken.
Broccolistengels zijn net zo voedzaam als broccoliroosjes. Als je alleen de roosjes van de broccoli gebruikt in een gerecht, kun je van de overgebleven stengels lekkere chips maken. Zo profiteer je optimaal van de voedingsstoffen die zich hierin bevinden.

Verder heb je om de chips klaar te maken, nog een bakplaat, twee lepels en een kom nodig. De voorbereidingstijd is slechts vijf minuten en de oventijd 25 minuten. Dit zijn de stappen om broccolistengel chips te maken:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Snijd de broccolistengels in schijfjes van een halve centimeter en doe deze in een kom.
3. Hak de knoflook fijn en doe deze bij de broccolistengels. Roer alles even door elkaar met een lepel.
4. Voeg één of twee eetlepels olijfolie toe en zeezout en peper naar smaak. Roer alles met een lepel nog even goed door elkaar.
5. Als de oven op temperatuur is, leg je de chips op een bakplaat die is ingevet of bekleed met bakpapier.
6. Zet de chips in de oven en bak deze 15 minuten. Haal dan de bakplaat uit de oven en laat de chips op de bakplaat liggen.
7. Bestrooi de chips met het amandelmeel en gebruik twee lepels om de amandelmeel door de chips heen te werken, zodat ze helemaal rondom bedekt zijn.
8. Zet de chips terug in de oven en bak ze nog eens 10 minuten.
9. Haal de chips uit de oven, laat even afkoelen en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten