Courgettebootjes

Print recept

  • 4 personen
  • 30 minuten bereiden

Gevulde groenten: heerlijk en gezond! Vaak wordt het beperkt tot gevulde paprika’s of tomaten, maar courgettes kunnen ook prima gebruikt worden!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit wat olijfolie in een grote hapjes pan en fruit de ui.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  4. Pers de teen knoflook boven het gehakt en roer dit samen met de cayennepeper (hoeveelheid naar smaak) goed door het gehakt. Eet je met kinderen, voeg dan niet te veel cayennepeper toe. Eet je alleen met volwassenen, maak het gehakt dan lekker pittig.
  5. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  6. Voeg daarna de gesneden tomaatjes & oregano toe en bak dit kort mee.
  7. Breng het geheel verder op smaak met wat zout & peper.
  8. Was de courgettes, maak ze droog, snijd de uiteinden eraf en snijd de courgettes vervolgens in de lengte doormidden.
  9. Schraap met een kleine lepel het vruchtvlees uit de courgettes. Dit vruchtvlees gebruik je verder niet, dus kun je weggooien.
  10. Leg de courgettes in een ruime ovenschaal en vul ze met de gehaktvulling.
  11. Bestrooi de courgettes met de geraspte kaas.
  12. Bak de courgettes in de oven in 15 minuten gaar.

De courgettes zijn lekker met gebakken aardappeltjes of gekookte krieltjes. Kinderen hebben waarschijnlijk genoeg aan alleen het courgettebootje.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten