Eitje in paprikaring

Print recept

  • 1 personen
  • 10 minuten bereiden

Een gebakken eitje maar dan anders! Samen met de geraspte parmezaanse kaas geeft de paprika je eitje een lekkere pittige smaak. Heerlijk op een geroosterd (spelt)broodje besmeerd met een beetje boter.

  1. Doe de vloeibare boter in een ruime koekenpan en laat de boter smelten.
  2. Voeg de paprika toe en bak deze in 1 minuut aan beide kanten aan.
  3. Breek het eitje boven een kom, maak ‘m niet kapot!
  4. Schenk alleen! het eiwit in de paprikaring. Druk de ring even aan, om lekken te voorkomen.
  5. Haal nu met een lepel de eidooier uit de kom en leg deze in de paprikaring.
  6. Bak het eitje in ongeveer 3-4 minuten gaar.
  7. Bestrooi het eitje tot slot met de parmezaanse kaas, peper en zout en laat de kaas even smelten.
  8. Serveer het eitje op de met boter besmeerde geroosterde boterham.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten