Flespompoensoep

Print recept

  • 45 minuten bereiden
  1. Snijd de ui, knoflook & bleekselderij
  2. Zet de soeppan op middelhoog vuur en voeg er een scheut olijfolie bij.
  3. Doe de knoflook, ui, bleekselderij, tijm en dille in de pan en roer goed door.
  4. Laat dit circa 10 minuten onder af en toe roeren bakken of totdat de uien zacht zijn.
  5. Was de pompoen, snijd doormidden en verwijder de pitten.
  6. Snijd de pompoen mét schil in blokjes.
  7. Voeg na 10 min de pompoen toe aan het ui-mengsel en laat 5 minuten meebakken (wel af en toe roeren).
  8. Voeg 2 liter kokend water, de laurierbladeren en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  9. Laat de soep, mét het deksel schuin op de pan, 30 minuten zachtjes koken tot de pompoen helemaal zacht is.
  10. Verwijder de twee laurierbladeren en pureer de soep glad met de staafmixer.
  11. Voeg een klein scheutje rode wijnazijn toe en breng op smaak met zout en peper.
  12. Laat de soep nog een paar minuten zachtjes koken om hem iets in te dikken.
  13. Serveer met een klein beetje dille en wat crème fraiche.

Tips:
Voeg bij het serveren wat uitgebakken spekjes toe.
Ook lekker met plakjes geroosterd stokbrood met geitenkaas en honing.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten