Geroosterde bieten uit de oven

Print recept

  • 4 personen
  • 15 minuten voorbereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de bietjes en dep ze droog met keukenpapier.
  3. Plet de teentjes knoflook met schil en al.
  4. Maak een dressing van de knoflook, olijfolie, balsamico azijn, peper, zout en de kruiden (alleen de blaadjes).
  5. Leg elk bietje op een stuk aluminiumfolie, giet er 1 eetlepel dressing erover, 1 teentje knoflook erbij en vouw dicht.
  6. Doe de bietjes in het midden van de oven en laat in 1 uur gaar worden. Check een keer met een satéprikker.
  7. Laat de bietjes iets af laten koelen en voorzichtig met je vingers de velletjes eraf trekken.
  8. Snijd de bietjes in plakjes en leg ze op groot bord of schaal.

Serveertip: verdeel er wat zachte geitenkaas over en afmaken met balsamico stroop.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten