Gevulde aubergine

Print recept

  • 4 personen

De gevulde paprika en de gevulde courgette ken je misschien al. Maar heb je al eens een gevulde aubergine gemaakt? Nee? Probeer dan eens dit heerlijke gerecht van Puur Suzanne !

De aubergines:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de aubergines met de steeltjes in de lengte.
  3. Hol de aubergines uit met een scherp mes en bewaar het aubergine vlees.
  4. Besprenkel de aubergines met wat olijfolie en strooi er wat zout overheen.
  5. Leg ze op de bakplaat, bedek ze met aluminium folie en zet de aubergines voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

De vulling:

  1. Snijd het aubergine vlees heel fijn.
  2. Snijd 2 tomaten in kleine stukjes.
  3. Hak de knoflook en de uien fijn.
  4. Snijd de andere tomaten in 16 plakjes.
  5. Snijd ook de mozzarella in 16 plakjes.
  6. Verhit in een koekenpan wat olijfolie.
  7. Bak hierin de knoflook en de ui en voeg vrij snel het rauwe gehakt toe.
  8. Strooi er de kruiden over die je lekker vindt.
  9. Als het gehakt bijna gaar is voeg je de fijn gesneden tomaat en de stukjes aubergine toe. Bak dit ongeveer nog 5 minuten.

De aubergines vullen:

  1. Wanneer de aubergines uit de oven komen, kun je deze vullen met het gehakt mengsel.
  2. Leg de plakjes mozzarella en tomaat op.
  3. Bestrooi de aubergines met een klein beetje fijn gemalen peper.
  4. Zet de aubergines daarna terug in de oven voor 20 minuten. Zorg dat de oven weer 180 graden is.

Serveertip: het is erg lekker met zilvervliesrijst of een groene salade.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten