De gevulde paprika en de gevulde courgette ken je misschien al. Maar heb je al eens een gevulde aubergine gemaakt? Nee? Probeer dan eens dit heerlijke gerecht van Puur Suzanne !
De aubergines:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer de aubergines met de steeltjes in de lengte.
- Hol de aubergines uit met een scherp mes en bewaar het aubergine vlees.
- Besprenkel de aubergines met wat olijfolie en strooi er wat zout overheen.
- Leg ze op de bakplaat, bedek ze met aluminium folie en zet de aubergines voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
De vulling:
- Snijd het aubergine vlees heel fijn.
- Snijd 2 tomaten in kleine stukjes.
- Hak de knoflook en de uien fijn.
- Snijd de andere tomaten in 16 plakjes.
- Snijd ook de mozzarella in 16 plakjes.
- Verhit in een koekenpan wat olijfolie.
- Bak hierin de knoflook en de ui en voeg vrij snel het rauwe gehakt toe.
- Strooi er de kruiden over die je lekker vindt.
- Als het gehakt bijna gaar is voeg je de fijn gesneden tomaat en de stukjes aubergine toe. Bak dit ongeveer nog 5 minuten.
De aubergines vullen:
- Wanneer de aubergines uit de oven komen, kun je deze vullen met het gehakt mengsel.
- Leg de plakjes mozzarella en tomaat op.
- Bestrooi de aubergines met een klein beetje fijn gemalen peper.
- Zet de aubergines daarna terug in de oven voor 20 minuten. Zorg dat de oven weer 180 graden is.
Serveertip: het is erg lekker met zilvervliesrijst of een groene salade.
- Tags: