Gevulde courgette

Print recept

  • 4 personen

Courgette, een groente waarmee veel gevarieerd kan worden. Zo heeft Mijn Hollandse Keuken een heerlijke variatie van een gevulde courgette met gehakt!

  1. Was de courgettes. Snijd de uiteinden er af. Snijd ze in de lengte doormidden.
  2. Hol met een lepel het zachte vruchtvlees aan de binnenkant er uit en gooi dit weg.
  3. Zet een pan water op het vuur en breng het aan de kook. Doe de courgettes er in en kook ze 2 minuten mee.
  4. Droog ze af, leg ze in een ovenschaal. Doe dan de volgende courgettes in de kookpan. Enz.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Doe het gehakt in een grote schaal.
  7. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  8. Meng die door het gehakt. Breek de eieren en voeg ze bij het gehakt. Doe dan ook het broodkruim het paprikapoeder en de cayennepeper erbij. Meng goed door elkaar. Breng het gehakt verder op smaak met zout.
  9. Vul de courgettes met het gehaktmengsel.Strooi er wat geraspte kaas overheen en zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten