Gezonde kerstkransjes

Print recept

Gezonde kerstkransjes? Voedingscoach Jasper Alblas laat zien hoe gemakkelijk en lekker dit tussendoortje met de feestdagen kan zijn!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Hak het amandelschaafsel in kleine stukjes.
  3. Doe de havermout, het kokosrasp, de speculaaskruiden, de vanillepoeder, de helft van het fijngehakte amandelschaafsel, de honing en een snuf zeezout in een kom en mix lichtjes door elkaar met een lepel.
  4. Prak de banaan goed door het mengsel heen.
  5. Doe de kokosolie in een pannetje en verhit op laag vuur tot het gesmolten is. Mix het goed door het mengsel heen.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Maak hoopjes van het deeg en leg ze op het bakpapier. Druk of rol ze daarna goed plat en maak kerstkransvormpjes met een koekjes uitsteker. In het midden van elk kransje kun je met je vinger een gaatje maken.
  8. Strooi de overige helft van het gehakte amandelschaafsel over de kransjes heen en bak de koekjes goudbruin in 20 minuten. Haal ze daarna uit de oven.
  9. Laat de pure chocolade smelten in een pannetje en giet met een lepel over de kransjes.
  10. Laat de kransjes 30 minuten afkoelen voordat je ze eet.

Tips:

  1. Gebruik in plaats van pure chocolade rauwe cacaonibs en voeg ze toe aan het mengsel voordat je de kransjes in de oven doet.
  2. Als je geen koekjes uitsteker in de vorm van kransjes hebt, kun je gewoon bolletjes maken. Net zo lekker!

Wil je graag meer weten hoe je met je gezin gezond de feestdagen doorkomt? Jasper vertelt hier meer over in een van zijn blogs.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten