Glutenvrije minipizza's

Print recept

  • 2 personen
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Was de bloemkool en snijd de roosjes er af. Doe die in een blender en maal ze fijn tot korrels.
  3. Doe de bloemkoolkorrels in een schaal en zet die 5 minuten op vol vermogen in de magnetron. Laat de bloemkool daarna wat afkoelen.
  4. Meng het ei, de zachte geitenkaas, peper en zout en de kruiden door de bloemkoolkorrels.
  5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid het bloemkooldeeg hierover uit. Houd een dikte van 1/2 cm aan.
  6. Bak de pizzabodem nu 20 minuten op 200 graden.
  7. Zet intussen een kleine bakpan op middelhoog vuur en verwarm hem 1 minuut voor.
  8. Verhit 2 el olijfolie en doe er de uisnippers bij. Roer het even door.
  9. Knijp de knoflook uit boven de uien en roer ook dit goed door.
  10. Breng het op smaak met wat peper en zout en voeg dan het blikje tomaten toe samen met 1 el balsamico-azijn.
  11. Laat dit zachtjes een half uurtje pruttelen.
  12. Maak de saus eventueel glad met een staafmixer.
  13. Haal de pizzabodem uit de oven. Steek kleine rondjes uit het deeg. Dit kun je doen met een stevig glas of een beker.
  14. Verdeel de tomatensaus over de ronde pizzabodempjes. En verdeel daarover de bol mozarella en de geraspte kaas erover.
  15. Breng op smaak met peper en zout en zet even 5 minuutjes terug in de oven.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten