Griekse salade

Print recept

  • 2 personen
  • 20 minuten bereiden
  • Halveer de vleestomaten en verwijder de pitjes en het sap.
  • Snij de komkomme in de lengte door.
  • Schraap er met een lepeltje de pitjes en zaadlijsten ui.
  • Bestrooi de tomaten en komkommer aan de binnenkant met zout en zet de helften op z’n kop 15 minuten weg om uit te laten lekken.
  • Pel intussen de gele ui en snipper deze fijn.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Snij de uitgelekte tomaat en komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een kom ui met komkommer, tomaat en bieslook.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de salade ca. 2 uur gekoeld staan.
  • Snij de feta in twee platte stukken.
  • Warm de grill (250°C).
  • Doe de feta op een ovenvaste schaal of bord, bestrijk de stukken met de olie en grill de feta in ca. 4 minuten mooi bruin.
  • Verdeel de salade over twee bordjes.
  • Schep de feta erop, garneer met mooie lange sprieten bieslook en serveer direct.

Tip: je hoeft de feta niet te grillen. Blokjes feta door de salade scheppen kan ook.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten