- 2 personen
- 20 minuten bereiden
- Halveer de vleestomaten en verwijder de pitjes en het sap.
- Snij de komkomme in de lengte door.
- Schraap er met een lepeltje de pitjes en zaadlijsten ui.
- Bestrooi de tomaten en komkommer aan de binnenkant met zout en zet de helften op z’n kop 15 minuten weg om uit te laten lekken.
- Pel intussen de gele ui en snipper deze fijn.
- Hak de bieslook fijn.
- Snij de uitgelekte tomaat en komkommer in kleine blokjes.
- Meng in een kom ui met komkommer, tomaat en bieslook.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de salade ca. 2 uur gekoeld staan.
- Snij de feta in twee platte stukken.
- Warm de grill (250°C).
- Doe de feta op een ovenvaste schaal of bord, bestrijk de stukken met de olie en grill de feta in ca. 4 minuten mooi bruin.
- Verdeel de salade over twee bordjes.
- Schep de feta erop, garneer met mooie lange sprieten bieslook en serveer direct.
Tip: je hoeft de feta niet te grillen. Blokjes feta door de salade scheppen kan ook.
Eet smakelijk!
- Tags: