Groentefrietjes met gekruide kip

Print recept

  • 4 personen
  1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm deze voor op 190 graden (180 graden voor een hete lucht oven).
  2. Aardappels: snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik in de lengte af. Snijd deze plakken vervolgens in frieten van ongeveer 1 cm dik.
  3. Winterpenen: snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik in de lengte af. Halveer de afgesneden plakken.
  4. Besprenkel de wortels en aardappels met wat olijfolie en daarna royaal met paprikapoeder. Voeg er nog een beetje peper & zout naar smaak aan toe.
  5. Doe de aardappels en winterpenen in de oven. Draai ze na 10 minuten om, waarna ze nog 10 minuten de oven in gaan.
  1. Courgette: snijd ze in reepjes maar laat de zachte kern achterwege (snijd daar dus langs).
  2. Doe na 20 minuten de in reepjes gesneden courgette bij de aardappels en wortels in de oven en leg de plakjes cheddar in stukjes op de aardappels en groenten.
  3. Bak dit geheel nog 8 minuten af tot de aardappels mooi goudbruin zijn, de wortels beetgaar en de kaas gesmolten.
  1. Wanneer de aardappels ongeveer 10 minuten in de oven zijn, is het tijd om de kip te maken. Pak een snijplank en een vel bakpapier.
  2. Leg een theelepel cajunkruiden op het bakpapier en een flinke eetlepel polenta.
  3. Leg er de kipfilets op. Bestrooi de bovenkant van de kipfilet ook met een theelepel cajunkruiden en eetlepel polenta.
  4. Vouw het bakpapier dubbel en sla met een zwaar voorwerp (bijvoorbeeld een deegroller) de kipfilets plat tot een dikte van ongeveer2 cm.
  5. Doe een scheut flinke scheut olijfolie in een hete koekenpan en leg de kipfilets hier in. Bak en draai ze tot ze goudbruin en gaar zijn.

Serveer de kip met de groentefrietjes uit de oven.

Variatietip: Vervang de aardappels voor zoete aardappels. Volg daarvoor hetzelfde recept, maar bak deze aardappels 10 minuten langer (voordat je de wortels toevoegt).

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten