Hartige oliebollen

Print recept

  • 60 minuten voorbereiden
  • 30 minuten bereiden
  1. Knip de spekjes in blokjes van ongeveer 5 mm en bak deze uit.
  2. Maak de melk lauwwarm.
  3. Doe de suiker en gist in een kom en voeg hier de helft van de verwarmde melk bij. Laat dit een paar minuten staan tot het schuimt.
  4. Doe de bloem in een (grotere) kom en voeg hier het mengsel van de gist en suiker, het geklopte ei en een halve tl zout aan toe.
  5. Roer het geheel goed door en voeg ook de rest van de melk toe. Blijf dit mengen tot het een glad beslag is.
  6. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  7. Snijd de (jong) belegen kaas in blokjes van ongeveer 5 mm.
  8. Snijd ook de halve ui in blokjes van 5 mm.
  9. Voeg de gesneden tomaat, kaas, ui en spekjes (zonder het vet) toe aan het beslag samen met de extra el bloem.
  10. Roer dit goed door en laat het een uur rijzen (buiten de koelkast)
  1. Verhit de olie tot 180 graden.
  2. Schep met twee lepels bolletjes uit het beslag en doe ze in de olie, bak ze hierin totdat ze goudbruin zijn. Wanneer je ze goed bakt draaien ze (bijna) vanzelf om.
  3. Haal de oliebollen uit de pan wanneer ze klaar zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier voordat je ze serveert.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten