Köfte met couscous salade

Print recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Start met het wassen en in blokjes snijden van de appel, tomaat en komkommer. Zet dit apart in een bakje.
  3. Zet een pan met water op en kook daarin de parel couscous volgens de instructies op de verpakking. Houd de tijd in de gaten. Giet het water af en laat het uitlekken wanneer deze klaar zijn.
  4. Ondertussen kan je beginnen met het kruidenmengsel maken door alles kruiden fijn te stampen of in een elektrische koffiemolen te malen.
  5. Kruid het gehakt met de kruiden en kneed het tot een langwerpige gehaktbal.
  6. Bak in een grote bakpan de köfte aan weerszijden bruin.
  7. Doe de gebraden köfte 10 minuten in de oven. Laat de pan staan! De achtergebleven smaak van de kruiden wordt zo gebruikt om de couscous extra smaak te geven.
  8. Snij de ui en knoflook in zeer fijne stukjes.
  9. Bak in dezelfde pan met een klein beetje olijfolie de uitjes glazig en schaaf daar gember doorheen.
  10. Voeg de parelcouscous en de sojasaus toe en mix het door de couscous.
  11. Mix de appel, tomaat en komkommer met de parel couscous en serveer daarbij de köfte.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten