Melanzane di parmigiana

Print recept

  • 15 minuten voorbereiden
  • 20 minuten bereiden
  1. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  2. Haal de plakken door de bloem en bak ze in olijfolie in een hete koeken- of grillpan aan beide kanten lichtbruin.
  3. Leg de plakken op keukenpapier en laat ze afkoelen.
  4. Fruit ondertussen in een andere pan het sjalotje aan in wat olijfolie. Voeg daarna de tomaten toe en laat dit even op laag vuur pruttelen.
  5. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Vul de ovenschaal steeds met een laag aubergine, tomatensaus, mozzarella en basilicum. Ga hiermee door tot alle ingrediënten op zijn, maar maak als het even kan in ieder geval drie lagen. Breng elke laag op smaak met zout en peper.
  7. Bestrooi de ovenschotel tot slot met de geraspte Parmezaanse kaas.
  8. Bak de melanzane alla parmigiana circa 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer het daarna direct.

Serveertip hoofdgerecht: heerlijk met groene salade en vers brood.

Serveertip bijgerecht: goed te combineren met een lekker stukje vlees of vis.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten