Moederdag recept

Print recept

  • 2 personen

Het is bijna Moederdag!

Daar hoort natuurlijk een heerlijk en eenvoudig door kinderen te bereiden ontbijtje bij. Oké, papa moet af en toe voor de veiligheid even helpen ;-). We hebben een heerlijk recept voor jullie uitgeschreven gebaseerd op een recept van Annemieke Statz van Eethetbeter.nl waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen om hun moeder te verrassen.

Moederdag recept: ontbijt met zalm, ei, tomaat.

Croissants:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Open de verpakking en rol het deeg uit
Rol de croissant op door de horizontale kant op te rollen naar de punt
Bak de croissants goudbruin in ongeveer 15 minuten.

Gekookt eitje:
Zet een steelpannetje met water op de kookplaat en wacht tot het gaat koken.
Voeg na het koken van het water de eieren toe in de pan.
Laat de eieren “schrikken” door de steelpan onder de koude kraan te houden (hierdoor “schrikken” de eieren en kun je ze beter pellen).

Spiekbriefje: kookt het water? gebruik de volgende minuten voor je favoriete eitje. Zachtgekookt eitje: 5 minuten / Smeuïg gekookt eitje: 7 minuten / Hardgekookt eitje: 9 minuten

Zalm, tomaatjes, sap en opmaak van de borden:
Ondertussen verdeel je de zalm over de borden en halveer je de tomaten. Pel de eieren en serveer alles netjes op het bord.

Het ontbijtje is nog niet compleet, er mist nog een lekker glaasje sinaasappelsap.
Pers de sinaasappels uit voor verse sinaasappelsap of schenk een sapje in.

Strooi nog wat peper en zout over het eitje en zalm en klaar!

Wij weten zeker dat iedere moeder hier blij van wordt!

Fijne Moederdag!

Dit recept is gebaseerd op een recept van Annemieke Statz. Zij is natuurvoedingsadviseur en plaatst op haar foodblog Eethetbeter.nl gezonde recepten voor het hele gezin.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten