Paprika-tomatensoep

Print recept

  • 6 personen
  • 45 minuten bereiden

6 kommen paprika-tomatensoep

  1. Maak de groentebouillon warm.
  2. Zet een grote pan op het vuur en verwarm hierin wat olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook.
  3. Nu kan de 1,5 liter bouillon erbij.
  4. Voeg de paprika’s toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  5. Zet het vuur lager en laat het geheel 20 minuten pruttelen, zodat de paprika’s lekker zacht worden.
  6. Ga daarna met de staafmixer door de massa heen, zorg dat er geen stukken groente meer in zitten.
  7. Voeg daarna de passata en eventueel de cayennepeper aan de soep toe.
  8. Roer het geheel goed door en laat het nog 5 minuten op laag vuur staan.

Garneer de soep met wat blaadjes basilicum.

Suggestie: Je kunt ook andere groente er aan toevoegen, zoals courgette, dit maakt de soep lekker romig.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten