- 6 personen
- 45 minuten bereiden
6 kommen paprika-tomatensoep
- Maak de groentebouillon warm.
- Zet een grote pan op het vuur en verwarm hierin wat olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook.
- Nu kan de 1,5 liter bouillon erbij.
- Voeg de paprika’s toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat het geheel 20 minuten pruttelen, zodat de paprika’s lekker zacht worden.
- Ga daarna met de staafmixer door de massa heen, zorg dat er geen stukken groente meer in zitten.
- Voeg daarna de passata en eventueel de cayennepeper aan de soep toe.
- Roer het geheel goed door en laat het nog 5 minuten op laag vuur staan.
Garneer de soep met wat blaadjes basilicum.
Suggestie: Je kunt ook andere groente er aan toevoegen, zoals courgette, dit maakt de soep lekker romig.
- Tags: