Paprikaspread met cashewnoten

Print recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in repen. Leg de repen paprika op een bakplaat. Zorg dat de glimmende kant naar boven ligt. Doe de paprika’s voor 40-45 minuten in de oven. Ze mogen een beetje zwart worden.
  3. Laat de paprika’s afkoelen. Rooster ondertussen heel kort de cashewnoten in een droge koekenpan.
  4. Je kunt nu het velletje van de paprika’s los pulken. Doe de ontvelde paprika’s samen met de cashewnoten, het sap van de citroen, olijfolie en de knoflook in de keukenmachine. Zet de keukenmachine net zolang aan tot de massa bijna glad is.
  5. Doe de peterselie erbij en draai nog heel even kort door. Proef nu de paprikaspread en breng op smaak met peper en zout.

Serveertip: deze spread is erg lekker op een cracker, brood of een toastje!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten