Pastinaak, wortel & bietje stamppot

Print recept

  • 4 personen
  • 45 minuten voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Aardappelpuree:

  1. Schil de aardappels en snijd ze in even grote stukken.
  2. Doe de aardappelen in een pan met water en een beetje zout.
  3. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook, kook het in ongeveer 10 minuten gaar.
  4. Giet de aardappels af en doe ze in een pan die in de oven mag.
  5. Doe een scheutje melk bij de aardappels en pureer ze met een stamper. Doe er steeds een scheutje melk bij totdat de puree lekker smeuïg is.

Pastinaak, wortel en bietje:

  1. Maak de wortels, pastinaak en bietje schoon met een dunschiller.
  2. Snijd ze in stukken. Probeer de stukken groenten even groot te maken zodat alles tegelijk gaar is .
  3. Doe de pastinaak, wortel en bietje in een pan met water. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Kook het in ongeveer 10 minuten gaar.
  4. Giet ze af in een vergiet.

Uitje, hazelnoot:

  1. Schil de ui en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de uitjes glazig.
  3. Maak het teentje knoflook schoon en pers deze boven de ui en bak het even mee.
  4. Hak de hazelnoten in kleine stukjes met een hamer (in een plastic boterhamzakje) of met een keukenmachine.
  5. Doe de hazelnoten bij de ui en bak even mee.

De uiteindelijke stamppot:

  1. Voeg de groente toe aan de puree en pureer ze er doorheen.
  2. Doe het uimengsel bij de puree en roer het goed door.
  3. Breng het geheel op smaak met tijm, peper en zout.
  4. Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de stamppot.
  5. Voeg wat kleine klontjes (room)boter toe.
  6. Plaats de stamppot nog 10 minuten in de oven zodat de kaas en boter smelten en een mooi goudbruin laagje vormen.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten