Pompoensoep met een bite

Print recept

  • 4 personen

Het is herfst en overal liggen er pompoenen in de winkels. Leuk om te versieren maar natuurlijk ook heerlijk om te eten! Marjoh’s Kitchen is de keuken ingegaan om heerlijke pompoensoep te maken met een extra bite.

1. Fruit in een pan de ui en knoflook in wat olijfolie en doe vervolgens de pompoen, appel, wortels, tomaten en bleekselderij erbij. Laat dit even met de deksel op de pan zacht worden.
2. Doe vervolgens de gember en de Spaanse peper erbij. Als de groenten wat zacht zijn geworden, giet je er een liter kokosmelk bij en laat het geheel op een zacht vuur koken.
3. Vervolgens doe je er nog een liter bouillon bij en het sap van een halve limoen. Het geheel smaak geven met een scheut srirachasaus, pimento, kerriepoeder, zwarte peper en grof zeezout.
4. Als het geheel goed zacht is geworden, draai dan het vuur laag en pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine. Je kunt de soep nu nog even verder opwarmen.
5. Dien de soep op met wat blaadjes koriander erin.
6. Uiteraard is deze soep ook lekker met wat gegrilde kip erin.

TIP: Voor een mildere versie, laat je de srirachasaus en de rode peper achterwege.

Klik hier voor meer (griezelige) pompoengerechten.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten