Scholfilet met gepofte paprika en lamsoren

Print recept

  • 2 personen
  • 35 minuten bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Smeer de paprika’s in met olijfolie en doe hier wat peper en zout op.
  3. Pak de paprika’s in in aluminiumfolie.
  4. Pof de paprika’s 20 minuten op 180°C in de oven.
  5. Haal de paprika’s na 20 minuten uit de oven en laat ze even afkoelen.
  6. Verwijder de aluminiumfolie, ontvel de paprika en haal de zaadlijst eruit.
  7. Snijd de paprika in 4 gelijkmatig stukken, ter grote van de scholfilet.
  8. Peper en zout de scholfilet en bedek de filets met de gepofte paprika.
  9. Leg de 4 filets met daarop de paprika in een met bakpapier beklede ovenschaal.
  10. Gaar de scholfilets gedurende 6 minuten op 180 graden in de oven totdat de vis gaar is.
  11. Verhit ondertussen wat boter in een pan, leg de lamsoren er in en smoor de groente met een deksel schuin op de pan in circa 5 minuten gaar.
  12. Verdeel de lamsoren op de borden en leg de schol er bovenop.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten