- 4 personen
- 45 minuten bereiden
- Snijd de ui, bleekselderij en wortel in kleine blokjes, dit is de basis van de soffritto.
- Bak deze blokjes in wat olijfolie zo’n 20 minuten op zacht vuur. Roer de groente goed om, ze mogen niet verkleuren.
- Voeg de blikjes gepelde tomaten toe aan de soffritto, roer het geheel goed door en laat zachtjes een half uurtje pruttelen.
- Breng een pan water met 1 el zout aan de kook. Voeg zodra het water kookt, de pasta toe en laat koken volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Was en snijd de courgette, aubergine en paprika in stukjes.
- Bak de groenten in 1 el olijfolie in een bakpan. Doe ze daarna aparte in een schaal.
- Bak de spekreepjes in wat olijfolie. Voeg na een paar minuten de verse champignons hieraan toe en bak dit nog een aantal minuutjes.
- Doe de soffritto-tomatensaus erbij en roer weer door. Laat dit 10 minuten pruttelen op zacht vuur.
Serveren:
- Zet de schaal met gebakken groenten op tafel.
- Doe de geraspte kaas en de olijven ieder in een schaaltje en zet ook die op tafel.
- Schep op ieder bord een stevige portie pasta. Lepel daar ruim de spek-tomatensaus over.
En laat de gasten aan tafel zelf hun pasta garneren met de groenten, kaas en olijven.
- Tags: