Soffritto

Print recept

  • 4 personen
  • 45 minuten bereiden
  1. Snijd de ui, bleekselderij en wortel in kleine blokjes, dit is de basis van de soffritto.
  2. Bak deze blokjes in wat olijfolie zo’n 20 minuten op zacht vuur. Roer de groente goed om, ze mogen niet verkleuren.
  3. Voeg de blikjes gepelde tomaten toe aan de soffritto, roer het geheel goed door en laat zachtjes een half uurtje pruttelen.
  4. Breng een pan water met 1 el zout aan de kook. Voeg zodra het water kookt, de pasta toe en laat koken volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Was en snijd de courgette, aubergine en paprika in stukjes.
  6. Bak de groenten in 1 el olijfolie in een bakpan. Doe ze daarna aparte in een schaal.
  7. Bak de spekreepjes in wat olijfolie. Voeg na een paar minuten de verse champignons hieraan toe en bak dit nog een aantal minuutjes.
  8. Doe de soffritto-tomatensaus erbij en roer weer door. Laat dit 10 minuten pruttelen op zacht vuur.

Serveren:

  1. Zet de schaal met gebakken groenten op tafel.
  2. Doe de geraspte kaas en de olijven ieder in een schaaltje en zet ook die op tafel.
  3. Schep op ieder bord een stevige portie pasta. Lepel daar ruim de spek-tomatensaus over.
    En laat de gasten aan tafel zelf hun pasta garneren met de groenten, kaas en olijven.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten