Spookgezicht spaghetti

Print recept

Het is weer bijna Halloween! En wat is er nou leuker om geheel in het thema een lekker gerecht op tafel te zetten?!

1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Snijd de tomaten door de helft en plaats de gesneden kant omhoog in een ovenschaal. Snijd de knoflook en plaats een plakje knoflook boven op elke tomatenhelft. Strip de bladeren van de tijm en verspreid deze over de bovenkant, kruid met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Bak de tomaten 30-40 minuten in de oven of totdat de tomaten zijn ingezakt en de tomaten rond de randen bruin zijn gekleurd.
3. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Snijd voorzichtig een lachend gezicht aan één kant van de paprika. U kunt drie driehoeksvormen uitsnijden voor de ogen en neus en een boog voor de mond.
4. Wrijf de paprika van binnen en buiten in met een beetje olijfolie en bak 10-15 minuten in de oven totdat de paprika zachter wordt, maar nog niet inzakt.
5. Doe de tomaten in een middelgrote pan en mix het mengsel met een staafmixer. Plaats de pan terug op een laag vuur en roer de mascarpone kaas erdoorheen tot een dik mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
6. Kook de spaghetti volgens de instructies op het pak, giet deze af en doe de tomatensaus hier overheen. Lepel de spaghetti in de paprika.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten