Surinaamse gevulde Sopropo (bittermeloen)

Print recept

  • 4 personen
  • 30 minuten bereiden

1. Doe het gehakt in een ruime schaal. Snijd de selderij fijn. Voeg de kaneel, selderij nootmuskaat, zwarte peper, zout, paneermeel en ei bij het gehakt.
2. Kneed het gehakt met hand en zorg ervoor dat alle kruiden goed zijn opgenomen en leg het even apart.
3. Verwijder de uiteinden van de sopropo’s en snijd ze in stukken van 8-10 cm. Hol de stukjes sopropo met een kleine theelepel uit.
4. Wrijf de binnenkant in met wat zout en was ze schoon. Vul ze vervolgens met het gehakt.
5. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de sopropo’s kort om en om bruin. Leg deze op keukenpapier om uit te lekken.
6. Verhit een wok op hoog vuur en laat het kokosvet hierin smelten. Doe de ui en knoflook in de wok tot ze glazig zijn. Na vijf minuten kunnen de tomaten, tomatenpuree en het bouillonblokje erbij.
7. Doe vervolgens de peper, suiker, zout, water en gekruide ketjap in de wok. Leg de sopropo’s erbij en schep dit om. Dek de wok af en laat dit even pruttelen.
8. Keer de sopropo’s na tien minuten om en laat het nog 10 minuten door pruttelen.
9. Snijd de rest van de selderij fijn en voeg ze toe aan het gerecht. Proef of het gerecht op smaak is en voeg desgewenst wat zout of peper toe.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten