Vietnamese lenterol

Print recept

  • 4 personen
  • 20 minuten voorbereiden
  • 10 minuten bereiden

Een makkelijk te bereiden snack van Fijnproever waarbij vele variaties mogelijk zijn!

  1. Was de wortel en komkommer en snijd deze in dunne stroken van ongeveer 4 cm lang.
  2. Snij de bosui in kleine ringetjes en daarna kan je deze wassen.
  3. De rijstvellen zijn droog en broos. Om ze te kunnen oprollen dienen ze eerst nat gemaakt te worden. Je kan met een kwast water over de rijst vel smeren of het snel en kort onder de koude kraan houden. Je zult merken dat het water snel geabsorbeerd wordt. Zodra de rijstvel goed doorweekt en zacht is dan is deze klaar voor gebruik.
  4. Leg de groentes en de vis als een streep in het midden van de rijstvel. Laat aan de zijkanten voldoende ruimte om de vel naar binnen te vouwen.
  5. Voor de saus: mix het sap van de citroen met de sushi soja en voor wat pittigheid de chilivlokken. Het kan zijn dat je meer saus nodig hebt. Dan kan je de verhouding aanhouden van 2 tl soja op een halve citroen.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten