Witte kool met paprika

Print recept

  • 4 personen
  • 45 minuten bereiden
  1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine gelijke stukken.
  2. Doe water in de pan met een snufje zout en voeg de aardappels toe. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 5 min koken. Ze moeten niet helemaal gaar worden want ze worden gebakken.
  3. Haal de buitenste bladeren van de witte kool en snijd de kool in kleine stukjes.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukken.
  5. Schil de sinaasappel en snijd de partjes in 2-en.
  6. Doe 2 el olie in een braadpan. Voeg de witte kool en paprika toe. Pers de knoflook boven de pan uit en roer alles door elkaar.
  7. Voeg de ketjap manis, gember, sinaasappel en cashewnoten toe en bak het 5 minuten. # Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat nog 10 minuten stomen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  8. Giet de aardappels af in een vergiet en laat ze even afkoelen. Snijd de aardappels in kleine stukjes.
  9. Doe 5 el olie in de bakpan. Voeg de aardappels toe en strooi er een beetje paprikapoeder over. Bak ze in 5 a 10 minuten rondom bruin.
  10. Doe 1 el olie in een bakpannetje. Voeg de chipolata worstjes toe en bak ze volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  11. Verdeel de witte kool met paprika over 4 borden. Leg op elk bord wat gebakken aardappels en een chipolata worstje.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten