Zebratorens

Print recept

  • 4 personen
  • 30 minuten bereiden

Altijd al een torentje willen bouwen welke je op kunt eten? Wat dacht je van deze lekkere zebratorens van Foodie Marjan ?!

  1. Zet de oven op 180 graden.
  2. Snijd de aubergine in gelijke plakken van 1 cm. Besprenkel deze met wat olie, zout en peper.
  3. Leg de plakken 10 minuten in de oven op een bakplaat. Draai ze tussentijds om!
  4. Snijd nu de geitenkaas (of als jij of je kind dit niet lekker vindt, mozzarella) in plakken.
  5. Bak ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin.
  6. Haal de bakplaat uit de oven.
  7. Stapel de plakjes op, begin met de (1) aubergine, dan beetje pesto, kaas, en weer een (2) plakje aubergine, beetje pesto, kaas, (3) plakje aubergine, beetje pesto, kaas en een beetje pesto. Zo heb je van alles drie lagen en een beetje pesto bovenop omdat dit er mooi uit ziet!
  8. Zet dit nog 10 minuten terug in de oven. Kijk tussendoor wel even of de kaas er niet uit loopt!
  9. Serveer op een mooi bord, strooi de pijnboompitjes eroverheen en tot slot, als je het in huis hebt, een blaadje basilicum.

Deze torentjes zijn een goede vleesvervanger en met de naam zebratoren klinkt dit ook zeker zo! Serveer de torentjes met sperzieboontjes en zoete aardappel. Zo heb je een vrolijk gekleurd bord om je kids voor te zetten.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten