Recept Komkommer-limoen cheesecake in een glas

Luchtig, romig en heerlijk fris: het dessert waar iedereen nog een gaatje voor heeft.

20
4

Ingrediënten

Benodigdheden

No items found.
Tip: 
Aan de slag
1

Doe de koekjes in een zakje en verkruimel de koekjes. Smelt daarna de boter en meng de koekkruimels hier door heen. Verdeel de koekkruimels over 4 glaasjes. Druk licht aan met de achterkant van een lepel.

2

Rasp de halve komkommer. Knijp vervolgens de geraspte komkommer uit en gooi het water weg.

3

Doe de mascarpone in een schaal. Rasp de schil van de limoen erdoorheen en knijp hem vervolgens uit in de schaal. Voeg de poedersuiker, vanille en komkommerrasp erdoorheen en meng het door elkaar.

4

Klop de slagroom stijf en meng deze er ook doorheen.

5

Verdeel het mengsel over de bodems en zet hem voor tenminste 30 minuten in de koelkast. Het liefst 2 uur.

6

Garneer de glaasjes vlak voor serveren met een krul komkommerlint, wat limoenrasp en een blaadje munt.