
Tomatengalette met pesto-ricotta
Zoek je een verrassend kerstrecept met tomaat in de hoofdrol? Deze ambachtelijke galette met romige ricotta, frisse tomaat, pesto en een krokante korst van sesam en bladerdeeg staat binnen 30 minuten op tafel. Een feestelijke blikvanger die barst van smaak én kleur.
Ingrediënten
Benodigdheden

Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de tomaten in plakken of halveer de kleine tomaatjes.
Meng de pesto door de ricotta en breng de ricotta op smaak met wat peper.
Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en vouw 1-2cm van de randen om. Verdeel de pestoricotta over de bodem (niet over de omgevouwen randen). Leg de tomatenplakken over de ricotta.
Klop het ei los en kwast het losgeklopte ei over de randen van de galette. Bestrooi de randen vervolgens met het sesamzaad. Bewaar eventueel overtollig sesamzaad ter garnering.
Bak de galette 25 – 30 minuten in de oven tot de galette goudbruin en gaar is.
Garneer de galette voor het serveren met het overige sesamzaad en eventueel verse basilicum.






