Groentehelden smoothie

Print recept

  • 2 personen
  • 5 minuten bereiden

De groene spinazie smoothie is een echte klassieker onder de smoothies. Spinazie is de meest gebruikte groente voor de groene smoothie en het zal je niet verbazen dat dit komt omdat spinazie enorm lekker is, zowel op je bord als in een smoothie. Een tweede voordeel van spinazie is dat het uitstekend te combineren is met andere ingrediënten, en dan met name fruit. Door de oneindige mogelijkheden die spinazie in een smoothie biedt, is het heerlijk om hier lekker mee te experimenteren. Doordat spinazie zelf niet heel zoet van smaak is, wordt het aangeraden om het te combineren met lekkere zoetigheden.

Bereidingswijze

Doe alles in een blender en mix het tot een zachte massa. Je kunt hier zelf bepalen hoe lang je het laat blenden en op die manier de dikte van de smoothie bepalen.

Wist je dat…
spinazie een bron is van vitamine E, caroteen en antioxidanten. Deze drie stoffen maken spinazie tot één van de gezondste groenten die er is. Ook is spinazie rijk aan ijzer waardoor je er een enorme energieboost van krijgt. Let op: Als je het beste uit je smoothie wilt halen, zorg je ervoor dat de spinazie vers is en niet ingevroren.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten