Volkoren wraps met bonen, guacamole en mais

Print recept

  • 4 personen
  • 30 minuten bereiden

Deze volkoren wraps met bonen, guacamole en maïs zijn niet alleen zo klaar, ze geven ook een instant zomers gevoel! Dat komt door de frisse smaken van citroen en koriander, lekker veel kleur op het bord én door de maïskolven. Dit recept is echt een perfecte maaltijd voor de wat warmere dagen omdat je het voornamelijk koud eet.

  1. Breng een grote pan water aan de kook, hak de maïskolven in tweeën en doe ze met een snufje zout in de pan. Laat ze circa 10 – 15 minuten koken. Haal ze dan uit het water en dek af met aluminiumfolie. Zo blijven ze goed warm.
  2. Maak intussen de bonensalade, door in een kom de bonen, cherrytomaten, 2 sjalotten en koriander te mengen. Zet afgedekt in de koelkast, zo trekken de smaken goed in!
  3. Maak dan de guacamole. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en prak het vruchtvlees in een kom helemaal fijn. Voeg dan de laatste sjalot toe samen met het sap van 1/2e limoen en eventueel wat gedroogde chilivlokken. Proef en breng indien nodig op smaak met wat extra limoensap.
  4. Verhit de tortilla wraps nu één voor één in een koekenpan, zo worden ze lekker krokant of in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de bonensalade en guacamole op tafel, zo kan iedereen zijn eigen wrap samenstellen. Lekker met de maïskolven erbij.

Tips Is er guacamole over? Dek dit dan goed af in een klein kommetje (klein oppervlak) met deksel zodat er geen zuurstof bijkomt, dit voorkomt verkleuren. Guacamole is heerlijk op een broodje of rijstwafel. Maar ook lekker als rauwkostdip. Overgebleven tortilla’s doen het ook heel goed als broodjes! Je kan er een lekkere quesadilla uit de koekenpan mee maken. Of vries overgebleven tortilla wraps in.

Let op dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten