
Gevulde tomaat van de BBQ met geitenkaas
Op zoek naar iets verrassends voor op de BBQ? Heb je weleens tomaten gevuld met een mix van geitenkaas, rozijnen en pijnboompitten, vers van de BBQ? Combineer de gevulde tomaat met een crispy topping en je hebt het perfecte zomerse bijgerecht.
Ingrediënten
Benodigdheden

Steek de barbecue aan en laat hem goed op temperatuur komen. Maak een plekje vrij voor indirect garen.
Snijd de bovenkanten van de tomaten en hol de tomaten uit met een lepel.
Snijd de groene kruiden fijn.
Meng in een kom de geitenkaas met de pijnboompitten, rozijnen en groene kruiden tot een smeuïge vulling. Breng op smaak met peper en zout. Vul de tomaten royaal met dit mengsel.
Meng in een andere kom de panko met de fijn geraspte Parmezaanse kaas. Pers het teentje knoflook fijn en meng dit ook door de panko en kaas. Voeg een scheutje olijfolie toe, zodat het mengsel mooi los en kruimelig blijft.
Verdeel de crumble over de gevulde tomaten en zet de bovenkanten van de tomaten er weer op.
Zet de tomaten in een BBQ-bestendige schaal of op een grillplaat en plaats ze op het indirecte deel van de barbecue. Sluit de deksel en laat ze ongeveer 10-12 minuten garen, tot de tomaten mooi zacht zijn en de vulling warm is.
Serveer ze meteen en eet smakelijk!