Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika

Print recept

  • 4 personen
  • 15 minuten voorbereiden
  • 30 minuten bereiden

Deze pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika was een grote hit op de Huishoudbeurs. Dus op veler verzoek presenteren wij: het supergeheime recept

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Schil en halveer de pompoen. Verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes van ca. 1×1 cm.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd deze samen met de rode puntpaprika ook in blokjes.
  4. Maak het teentje knoflook schoon en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  5. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.
  6. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak/fruit de ui, de pompoen, zoete aardappel en rode puntpaprika hierin ca. 4 minuten. Voeg de kerriepoeder, knoflook en peper toe, bak/fruit het al omscheppend ongeveer 2 minuten mee.
  7. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Pureer de soep met een staafmixer tot een romige gebonden soep en breng op smaak met peper naar wens.
  9. Voeg voor het serveren de fijn gesneden salie toe.

Bron: Veggipedia

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten